На Прикарпатті мітингують підприємці

Четвер, 27 серпня 2020, 17:40
фото: Суспільне Карпати

У місті Тисмениця підприємці протестують проти карантинних обмежень, які ввели через червоний рівень епідеміологічної небезпеки.

Джерело: Суспільне Карпати.

Пряма мова: "Бачу, адміністрація не обмежує себе, працює і зарплату отримує. А нам, підприємцям, як жити? Ми не маємо стабільних доходів і фіксованих зарплат. Ми живемо з того, що зробили. За нас ніхто не дбає. Ми самі за себе дбаємо. Влада не входить в наше становище: замість того, щоб нам допомагати, вона шкодить". — підприємиця Олександра Корнута.

Деталі: Підприємці Тисмениці прийшли з протестами на сесію міської ради. Їхні вимоги підтримали депутати і проголосували за звернення до Кабміну, щоб скасувати червону зону і послабити карантин у регіоні.

За словами міського голови, місцева влада розуміє, що підприємці, які працюють у місті, не порушують режим ні помаранчевого, ні червоного рівня, оскільки в Тисмениці невеличкі магазинчики, в яких одночасно можуть бути одна-дві особи. Але згідно з рішенням комісії з надзвичайних ситуацій, червоний рівень передбачає виконання певного припису.

Передісторія: 20 серпня Тисменицький район Івано-Франківської області потрапив у червону зону.

25 серпня на Рівненщині та Буковині відбувались протести підприємців.

Станом на 27 серпня в Івано-Франківській області зареєстровано 8484 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 163 за минулу добу.



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: