Поліція відкрила кримінальне провадження проти депутатів Чернівецької міськради

П'ятниця, 28 серпня 2020, 08:12

Попри потрапляння у "червону" зону, мерія послабила карантинні обмеження. 

Джерело: Національна поліція Чернівецької області.

Пряма мова: "25 серпня депутати Чернівецької міської ради на позачерговій сесії прийняли рішення про часткове скасування карантинних обмежень на території Чернівців, яка через погіршення епідемічної ситуації визнана зоною з "червоним" рівнем епідемічної небезпеки. Оскільки такі дії депутатів міської ради можуть спричинити поширення захворювання та збільшити кількість людських жертв, за вказаним фактом поліція розпочала кримінальне провадження".

Деталі: Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з понеділка, 24 серпня встановила на території Чернівців, Заставнівського та Кіцманського районів "червоний" рівень епідемічної небезпеки. 

Однак у вівторок, 25 серпня проти запровадження жорсткого карантину масово виступили чернівецькі підприємці. Люди вийшли під міську раду з плакатами: "Чим Чернівці гірші за Тернопіль, Луцьк, Львів?", "Хто буде платити за наші рахунки?", "Ми не раби!", "Ми хочемо займатися спортом" тощо.

Влада Чернівців, зрештою, відмовилася запроваджувати жорсткий карантин та навпаки дозволила роботу закладів харчування, торгових центрів, шкіл та дитячих садочків. Також був відновлений рух громадського транспорту, а поліції рекомендували не штрафувати підприємців.

Водночас 26 серпня на вимогу правоохоронців свою роботу повністю припинили місцеві тролейбуси, адже співробітники патрульної поліції намагалися притягнути до відповідальності одного з водіїв.

Передісторія: За минулу добу на Буковині виявили 155 нових випадків коронавірусу. Усього в області вже 9855 хворих на COVID-19.





powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: