У Чернівцях двох малюків підключили до ШВЛ – один із COVID-19, інший – з підозрою

Четвер, 3 вересня 2020, 08:48
Reuters

Обоє діток до року мають важкі супутні захворювання серцевої системи, а також пневмонії.

Джерело: "ААС" з посиланням на заступницю головного лікаря Чернівецької обласної дитячої лікарні Оксану Знак.

Пряма мова: "На сьогодні у нашій лікарні перебуває 44 дитини. У частини з них підтверджений COVID-19, частина – із підозрою на нього. 19 пацієнтів – це малюки до одного року. Двоє таких малюків перебувають у реанімації, їх підключили до апаратів штучної вентиляції легень. В одного з них коронавірус підтверджений, а інший ще очікує результат аналізів на COVID-19".

Деталі: Важкість стану цих дітей зумовлена більше основними захворюваннями. В обох випадках малюки мали вроджені патології серцево-судинної системи.

Також Оксана Знак зазначила, що за останній місяць значно зросла завантаженість на дитячу лікарню. Якщо ще у липні і на початку серпня до лікарні потрапляли по одній-дві дитини на добу, а інколи були дні і без госпіталізацій, то вже зараз щодня госпіталізують по 7-8 діток. 

"Наразі через перевантаженість на обласний лабораторний центр у нас лише п'ять пацієнтів із 44 мають підтверджений діагноз коронавірусу. Адже діти, які поступили до нас за останні 4-5 днів ще досі очікують результатів аналізів", – повідомила медик.

Передісторія: За минулу добу на Буковині коронавірус діагностували 137 особам. Усього в області вже 10 624 інфікованих.



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: