У лікарнях Івано-Франківська — 295 пацієнтів із пневмоніями та коронавірусом

Вівторок, 30 червня 2020, 22:06

Кількість хворих постійно зростає — скоро у місцевих лікарнях може не вистачити місць для хворих. 

Джерело: Суспільне з посиланням на брифінг міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Пряма мова: "У центральній міській клінічній лікарні перебуває 201 пацієнт, у міській клінічній лікарні № 1 — 94. У реанімації ЦМКЛ лежить восьмеро хворих, один — на штучній вентиляції легень, у міській клінічній лікарні № 1 — дев'ять пацієнтів, п'ятеро з яких підключені до СІПАП-апаратів. Також 65 хворих перебувають на кисневій підтримці.

Щодня у достатньо великій кількості поступають пацієнти. Зокрема, за вчорашній день (29-го червня) у центральну міську клінічну лікарню звернулося 18 хворих і 15 — у міську клінічну лікарню № 1 на Матейка. Це багато".

Деталі: 51 житель міста перебуває в обласній інфекційній лікарні із діагнозом COVID-19, ще 18 містян — в обласному легеневому диспансері.

"Якщо такі темпи будуть зберігатися, пропрацьовуємо додаткові місця і додаткові лікарні, тому що через тиждень у наших закладах може не вистачати місць", — говорить  Руслан Марцінків. 

Передісторія: Станом на ранок 30 червня на Прикарпатті зафіксовано 2395 випадків коронавірусу, з них 45 виявлено за останню добу. 



powered by lun.ua
Реклама:
Реклама: